Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Mladíci napadli vodiča autobusu, tĺkli ho fľaškou od piva

Údery a kopance výtržníkov smerovali do oblasti hlavy, vodič nakoniec utiekol do kabíny.

Praha 3. augusta (TASR) - Česká polícia vyšetruje napadnutie vodiča autobusu pražskej MHD. V Modřanoch ho v noci nadnes napadla štvorica mladíkov neďaleko zastávky Belárie. Kopali ho, tĺkli päsťou i fľaškou od piva. Mužovi sa našťastie podarilo utiecť do kabíny, kde sa zamkol a privolal pomoc. S pomliaždeninami skončil v nemocnici, píše internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

K útoku došlo okolo 23.00 h po tom, čo chcel šofér na zastávke zatvoriť dvere autobusu. Jeden z mladíkov s fľašou alkoholu v ruke mu v tom však zabránil a vodič preto išiel skupinku okríknuť.

"Mladíci reagovali útokom. Údery päsťou a kopance smerovali do oblasti hlavy; jeden z nich dokonca použil k tomuto napadnutiu fľašku od piva. Keď sa podarilo vodičovi utiecť do kabíny, zamkol sa a cez dispečing privolal pomoc," popísala incident hovorkyňa pražskej polície Jana Rösslerová.

Skupina chvíľu kopala do autobusu, odtrhla stierač, ale nakoniec sa vzdialila. To už však k autobusu mierila policajná hliadka. Tej sa podarilo dvoch zo štyroch násilníkov rýchlo zadržať.

Dvadsaťjedenročný mladík bol po výsluchu prepustený. "Vypočul si oznámenie o podozrení z trestného činu výtržníctva, za čo mu hrozí až dvojročné väzenie," uviedla hovorkyňa polície.

Druhý musel v cele počkať do rána, pretože nebol schopný výsluchu. Po ostatných dvoch útočníkoch polícia pátra, dodal spravodajský server iDNES.cz.