Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Mladík v Japonsku zranil vo vlaku nožom najmenej 17 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: Polícia SR

Podľa niektorých médií bolo oblečený v kostýme pripomínajúcom zloducha Jokera z komiksov o Batmanovi.

Tokio 31. októbra (TASR) – Polícia v aglomerácii japonskej metropoly Tokio zatkla v nedeľu večer muž muža, ktorý v prímestskom vlaku nožom zranil najmenej 17 ľudí a zapálil neznámu kvapalinu. Jeden zo zranených je v bezvedomí, informovali verejnoprávna televízia NHK a agentúra Kjódó.

Polícia uviedla, muž vo veku 24 rokov začal útočiť okolo 20.00 h miestneho času (12.00 h SEČ) na cestujúcich linky Keio neďaleko jednej zo staníc v meste Čófu ležiacom západne od Tokia. Zároveň rozlial neznámu kvapalinu, ktorú zapálil. Plamene zničili niekoľko sedadiel.

Súprava následne núdzovo zastavila na stanici, ktorou zvyčajne len prechádza, kde evakuovali cestujúcich. Doprava na spomínanej linke bola po incidente zastavená.

Zadržaného mladíka vyšetrujú pre podozrenie z pokusu o vraždu. Motív jeho činu nebol bezprostredne známy. Podľa niektorých médií bolo oblečený v kostýme pripomínajúcom zloducha Jokera z komiksov o Batmanovi, takže mnohí cestujúci si mysleli, že rozruch súvisí s nedeľňajším sviatkom Halloween.

Išlo o druhý útok s nožom vo vlaku v oblasti Tokia za posledné dva mesiace. V auguste, deň pred záverečným ceremoniálom letných olympijských hier v Tokiu, pobodal 36-ročný muž takisto v prímestskom vlaku desať cestujúcich. Neskôr polícii povedal, že chcel zaútočiť na ženy, ktoré vyzerali spokojne.