Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Žena narušila prevádzku letiska v Mníchove, museli uzavrieť terminál

Časť mníchovského letiska museli dočasne uzatvoriť po tom, čo sa cestujúca dostala do bezpečnostnej zóny bez bezpečnostnej kontroly a kontroly dokladov, informovali nemecké úrady. Foto: TASR/AP

Prevádzku plne obnovili až po niekoľkých hodinách, okolo druhej hodiny popoludní, keď policajti terminál dôkladne prehľadali.

Berlín 28. júla (TASR) - Nemecké úrady museli v sobotu dopoludnia uzavrieť jeden z terminálov letiska v bavorskom Mníchove. Na príčine bola neznáma žena, ktorá sa dostala do bezpečnostnej zóny bez toho, aby sa podrobila náležitej kontrole, informovala agentúra DPA.

K incidentu došlo v ranných hodinách v priestoroch terminálu 2 medzinárodného mníchovského letiska, ktorý následne spoločne s priliehajúcim satelitným terminálom uzatvorili a evakuovali, zatiaľ prebiehalo pátranie po žene. Evakuovaný bol aj priľahlý satelitný terminál.

Prevádzku plne obnovili až po niekoľkých hodinách, okolo druhej hodiny popoludní, keď policajti terminál dôkladne prehľadali. Ženu však podľa dostupných informácií v tom čase ešte nenašli a stále po nej pátrali. Polícia mala k dispozícii ženinu podobizeň, ktorú zachytili bezpečnostné kamery; médiám ju však neposkytla.

Udalosť spôsobila meškania a rušenie letov a dlhé čakania na bezpečnostných kontrolách. V Bavorsku sa pritom v piatok začali školské prázdniny, takže na mníchovskom letisku bolo v sobotu mimoriadne veľa cestujúcich.

Podľa agentúry DPA si incident vyžiadal zrušenie najmenej 200 letov a približne 60 malo meškania dlhšie než pol hodiny.