Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Bláznivé počasie: Mnohé oblasti Grécka zasiahlo silné sneženie

Na snímke muž odhŕňa sneh z chodníka v gréckom meste Ajos Stefanos neďaleko Atén v pondelok 24. januára 2022. Foto: TASR/AP

Na gréckom severe sú snehové prehánky bežné, avšak v Aténach a na gréckych ostrovoch nie.

Atény 24. januára (TASR) - Viaceré oblasti Grécka vrátane hlavného mesta Atén a mnohých ostrovov v Egejskom mori zasiahli po príchode studeného frontu mínusové teploty a silné sneženie. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Miestne úrady vyzvali ľudí, aby v pondelok a utorok nevychádzali z domu, ak to nie je absolútne nevyhnutné. Školy prešli na on-line vyučovanie. Pondelkové a utorkové termíny očkovania proti koronavírusu v jednej detskej nemocnici v Aténach boli presunuté na neskôr a do iného zariadenia.

Na snímke ľudia kráčajú po ulici počas sneženia v gréckom meste Ajos Stefanos neďaleko Atén v pondelok 24. januára 2022.
Foto: TASR/AP


Úrady zaslali v pondelok ráno výstrahy na mobilné telefóny obyvateľov v širšom okolí Atén, ktoré varovali pred silným snežením v najbližších hodinách. V severných okrajových častiach hlavného mesta musia mať autá snehové reťaze.

Na gréckom severe sú snehové prehánky bežné, avšak v Aténach a na gréckych ostrovoch nie, pripomína AP. Minulý rok zasiahla grécku metropolu silná fujavica, ktorá spôsobila vážne problémy. V niektorých štvrtiach došlo k prerušeniu dodávok elektrickej energie na niekoľko dní a ulice boli bez snehových reťazí neprejazdné. Tisíce stromov sa zvalili pod ťarchou snehu.