Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Zahraničie

Mnohí ľudia v Maďarsku nerešpektovali epidemiologické opatrenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet obetí ochorenia COVID-19 v Maďarsku stúpol do utorka o 13 na 122, pričom rovnaký - 122 - je aj počet pacientov, ktorí sa z choroby zotavili.

Budapešť 14. apríla (TASR) - Maďarská polícia počas veľkonočného dlhého víkendu zasahovala v 4692 prípadoch nedisciplinovaného správania sa občanov na verejných priestranstvách z hľadiska sprísnených protiepidemiologických opatrení. Podľa spravodajského servera Origo.hu o tom v utorok v Budapešti informoval krízový štáb.

"Väčšina ľudí dodržiavala obmedzenia pohybu, avšak na južnom brehu Balatonu dostala polícia mnoho hlásení o nedodržiavaní opatrení," povedal šéf operatívneho centra krízového štábu Tibor Lakatos, podľa ktorého aj v okolí nákupných stredísk bolo zhromaždených veľa ľudí.

Podľa jeho slov polícia zatiaľ uprednostňuje upozornenia pred sankciami.

Počet obetí ochorenia COVID-19 v Maďarsku stúpol do utorka o 13 na 122, pričom rovnaký - 122 - je aj počet pacientov, ktorí sa z choroby zotavili. Novým druhom koronavírusu sa nakazilo už 1512 osôb, vyplýva z aktuálnych údajov informačného servera krízového štábu koronavirus.gov.hu.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach