Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Módí hovoril s Bidenom na summie G20 o indicko-čínskej spolupráci

Indický premiér Naréndra Módí (vpravo) diskutuje na summite G20 na indonézskom ostrove Bali v utorok 15. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Šéf Bieleho domu spolu s predsedom indickej vlády tiež spoločne "zhodnotili neustále sa prehlbujúce americko-indické strategické partnerstvo".

Nusa Dua 15. novembra (TASR) - O vývoji regionálnych i svetových udalostí hovorili v utorok počas krátkeho stretnutia na summite G20 americký prezident Joe Biden a indický premiér Naréndra Módí. Oznámilo to indické ministerstvo zahraničných vecí, informuje TASR podľa agentúry Reuters.

Vyjadrili spokojnosť nad blízkou spoluprácou Indie a Spojených štátov v novovytvorených zoskupeniach, akým je napríklad Štvorstranný bezpečnostný dialóg (QUAD), ktorý okrem USA a Indie združuje aj Austráliu a Japonsku, či zoskupenie I2U2, ktoré zahŕňa aj Izrael a Spojené arabské emiráty.

Šéf Bieleho domu spolu s predsedom indickej vlády tiež spoločne "zhodnotili neustále sa prehlbujúce americko-indické strategické partnerstvo", uviedol vo vyhlásení indický rezort diplomacie.

Módí sa počas summitu G20, ktorý v súčasnosti prebieha na indonézskom ostrove Bali, okrem iného stretol aj s britským premiérom Rishim Sunakom a prezidentom Svetovej banky (WB) Davidom Malpassom.