Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Moskva: K hraniciam sa blížili bombardéry USA, vyslali sme stíhačku

Ilustračná fotka Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Ruská stíhačka typu Su-35 vzlietla v pondelok k dvom americkým strategickým bombardérom B-52H, ktoré leteli nad Baltským morom smerom k ruským hraniciam, avšak napokon zmenili kurz.

Moskva 20. marca (TASR) - Ruská stíhačka typu Su-35 vzlietla v pondelok k dvom americkým strategickým bombardérom B-52H, ktoré leteli nad Baltským morom smerom k ruským hraniciam, avšak napokon zmenili kurz. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

"Radarové zariadenia protivzdušnej obrany Západného vojenského okruhu zaznamenali nad Baltským morom dva ciele letiace smerom k štátnej hranici Ruskej federácie," napísalo ruské ministerstvo na sociálnej sieti Telegram. Spresnilo, že išlo o strategické bombardéry typu B-52H patriace vzdušným silám Spojených štátov.

Ruská protivzdušná obrana k nim vyslala stíhačku Su-35, ktorá mala zabrániť narušeniu štátnej hranice. "Po tom, čo sa tieto cudzie vojenské lietadlá vzdialili od ruskej štátnej hranice, sa ruské stíhacie lietadlo vrátilo na základňu," uviedlo ruské ministerstvo obrany.