Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Moskva: Pri ukrajinskom útoku zahynulo najmenej 40 zajatých Ukrajincov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Informáciu neskôr potvrdilo i ruské ministerstvo obrany, ktoré vo vyhlásení uviedlo, že pri útoku zomrelo 40 vojnových zajatcov a 75 ich utrpelo zranenia.

Kyjev 29. júla (TASR) - Proruskí separatisti v piatok uviedli, že v dôsledku ukrajinského ostreľovania zomrelo najmenej 40 ukrajinských zajatcov, ktorí boli zajatí počas bojov o mesto Mariupol. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AP a denníka The Guardian.

Hovorca proruských separatistov v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny Danijil Bezsonov uviedol na sociálnej sieti Telegram, že Ukrajinci v noci na piatok útočili – pravdepodobne raketometami HIMARS – na väznicu v meste Olenivka. V dôsledku tohto útoku podľa Bezsonova zahynulo najmenej 40 ľudí a 130 ďalších osôb utrpelo zranenia. Tieto počty sa však môžu ešte meniť.

Informáciu neskôr potvrdilo i ruské ministerstvo obrany, ktoré vo vyhlásení uviedlo, že pri útoku zomrelo 40 vojnových zajatcov a 75 ich utrpelo zranenia. Okrem toho bolo pri útoku ranených i osem zamestnancov väznice, píše AFP.

Guardian uvádza, že ruský spravodajský portál RIA Novosti uviedol, že v spomínanej väznici sa nachádzali i príslušníci pluku Azov, ktorí niekoľko týždňov bránili v zničenom juhoukrajinskom meste Mariupol areál oceliarní Azovstaľ. Odvezení tam boli, keď sa skončilo obliehanie mesta.

Britský denník však upozorňuje, že správu nebolo možné nezávisle overiť.