Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Moskva privítala Bidenove slová, že USA nechcú eskaláciu s Ruskom

Na archívnej snímke zo 17. januára 2020 hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová v Moskve. Foto: TASR/AP

Zacharovová zároveň vyjadrila ľútosť nad tým, že vyhlásenia americkej administratívy sa nezhodujú s jej skutkami.

Moskva 29. apríla (TASR) - Moskva víta vyhlásenie prezidenta USA Joea Bidena, že Washington sa neusiluje o eskaláciu s Ruskom, uviedla vo štvrtok na brífingu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

"Vystúpenie prezidenta USA v Kongrese pôsobilo zmiešaným dojmom. Určite vítame skutočnosť, že zopakoval svoj úmysel vyhnúť sa eskalácii a spolupracovať, ak je to v našom spoločnom záujme," uviedla podľa agentúry TASS Zacharovová.

Zároveň vyjadrila ľútosť nad tým, že vyhlásenia americkej administratívy sa nezhodujú s jej skutkami. "Prejav prezidenta USA v Kongrese iba potvrdzuje, že Washington sa zdráha opustiť beznádejné pokusy vyvíjať tlak a obviňovať našu krajinu z niektorých zhubných aktivít," poznamenala.

Ak podľa nej chcú USA skutočne budovať dialóg, mali by upustiť od konfrontačnej rétoriky a podniknúť praktické kroky na zlepšenie dvojstranných vzťahov, ktoré sa inak budú naďalej zhoršovať.

Americký prezident Joe Biden vystúpil v stredu so svojím prvým prejavom na spoločnom zasadnutí oboch komôr Kongresu USA. Prejav zaznel pri príležitosti jeho prvých 100 dní v úrade.