Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Moskve už nebude povinné potvrdenie o očkovaní do reštaurácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Systém QR kódov zostane napriek tomu v Moskve zachovaný, podnikatelia sa však môžu sami rozhodnúť, či ich budú vyžadovať.

Moskva 16. júla (TASR) - V Moskve sa od pondelka 19. júla pri vstupe do stravovacích zariadení nebude potrebné preukázať QR kódom potvrdzujúcim očkovanie, negatívny test alebo prekonanie ochorenia COVID-19. Informovali o tom v piatok agentúry AP a Interfax.

Moskovský starosta Sergej Sobianin tým reagoval na žiadosti majiteľov reštaurácii a hotelov o zrušenie tohto opatrenia, podľa ktorých malo likvidačný účinok.

V Moskve naďalej evidujú vysoké počty nových prípadov infekcie. V Rusku pribudlo za uplynulých 24 hodín 799 úmrtí osôb nakazených koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najviac od začiatku pandémie. V Moskve hlásili 105 obetí.

Sobianin v júni nariadil povinné očkovanie pre väčšinu zamestnancov sektora služieb a zaviedol aj systém povinných QR kódov pre zákazníkov stravovacích zariadení.

Systém QR kódov zostane napriek tomu v Moskve zachovaný, podnikatelia sa však môžu sami rozhodnúť, či ich budú vyžadovať.