Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

STREĽBA NA MOSKOVSKOM ÚRADE: Útočník zabil dvoch ľudí

Policajné vozidlá a sanitky parkujú pred úradom pre poskytovanie verejných služieb v Moskve 7. decembra 2021, kde sa strieľalo. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo vnútra oznámilo, že útočníkom bol 45-ročný obyvateľ Moskvy a po streľbe sa pokúšal ukryť. Už ho však odviedli na policajnú stanicu a podstúpi psychiatrické vyšetrenie.

Moskva 7. decembra (TASR) - Dvoch ľudí v utorok zabil a troch ďalších zranil strelec, ktorý spustil paľbu v úrade pre poskytovanie verejných služieb v ruskom hlavnom meste Moskva. Informovali o tom mestské orgány a agentúra Interfax, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

"Výsledkom streľby neznámeho človeka sú dvaja zabití, traja zranení. Vraha zadržali. Vyjadrujem úprimnú sústrasť zraneným a rodinám obetí," napísal na Twitteri starosta Moskvy Sergej Sobianin. "Lekári sa zo všetkých síl snažia pomôcť zraneným," dodal.
Policajné vozidlá a sanitky parkujú pred úradom pre poskytovanie verejných služieb v Moskve 7. decembra 2021, kde sa strieľalo.
Foto: TASR/AP

Úrady oznámili, že medzi zranenými je aj desaťročné dievča.

Podľa námestníčky moskovského primátora Anastasije Rakovovej došlo k incidentu o 15.00 h miestneho času na recepcii budovy multifuknčného centra verejných služieb v Moskve. Útočníkom bol podľa nej muž, ktorý prišiel na úrad vybaviť si pas. Podľa zdroja agentúry Interfax začal muž po ľuďoch strieľať po tom, ako ho ochrankár požiadal, aby si nasadil rúško.

Podľa Rakovovej pri streľbe zahynul ochrankár a jeden úradník. Zranenia utrpeli jeden muž a jesna žena a spomínané desaťročné dievča, pričom všetci sú vo vážnom stave.
Policajné vozidlá a sanitky parkujú pred úradom pre poskytovanie verejných služieb v Moskve 7. decembra 2021, kde sa strieľalo.
Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo vnútra oznámilo, že útočníkom bol 45-ročný obyvateľ Moskvy a po streľbe sa pokúšal ukryť. Už ho odviedli na policajnú stanicu a podstúpi psychiatrické vyšetrenie.

Príslušníkovi polície, ktorý bol na mieste činu, "sa podarilo útočníka chytiť a neutralizovať", doplnilo ministerstvo.

Niekoľko agentúr zároveň informovalo, že útočníkom bol bývalý vojak. Totožnosť strelca ešte nezverejnili.

Vyšetrovanie prípadu spustil Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý sa zaoberá závažnými zločinmi.

Podľa agentúry AFP sa zločin stal na juhovýchodnom predmestí Moskvy v Riazanskom okrese vo vládnej budove, kde sídli Centrum verejných služieb, v ktorom si občania vybavujú širokú škálu úradných záležitostí.