Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Moskva tvrdí, že 256 ukrajinských vojakov z Azovstaľu sa vzdalo

Na videosnímke ukrajinskí vojaci nesú zraneného spolubojovníka počas ich evakuácie z obliehanej oceliarne Azovstaľ v ukrajinskom Mariupole 17. mája 2022. Foto: TASR/AP

Ruský silový rezort dodal, že 51 ťažko zranených bolo prevezených do zdravotníckeho zariadenia v meste Novoazovsk.

Moskva/Kyjev 17. mája (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v utorok uviedlo, že viac než 250 ukrajinských bojovníkov, ktorí sa skrývali v oceliarňach Azovstaľ v meste Mariupol, sa vzdalo. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters. Informáciu nebolo možné nezávisle overiť.

"Za uplynulých 24 hodín zložilo zbrane a vzdalo sa 265 militantov, vrátane 51 vážne zranených," uviedlo ministerstvo krátko po tom, ako rovnakú informáciu zverejnili proruskí separatisti z takzvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).

Ruský silový rezort dodal, že 51 ťažko zranených bolo prevezených do zdravotníckeho zariadenia v meste Novoazovsk, ktoré sa sa nachádza na území samozvanej DĽR.

Ukrajinská armáda v utorok oznámila, že pracuje na evakuácii všetkých zostávajúcich vojakov z ich poslednej bašty v obliehanom prístavnom meste Mariupol. Podľa Reuters tým Kyjev prakticky odovzdal kontrolu nad týmto prístavným mestom Moskve.