Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Moslimské organizácie vyzvali imámov, aby odsúdili terorizmus

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Reagovali tak na stredajší útok na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a 11 zranených.

Paríž 8. januára (TASR) - Hlavné moslimské organizácie vo Francúzsku vyzvali dnes imámov po celej krajine, aby v kázňach počas piatkových modlitieb odsúdili terorizmus a násilie. Reagovali tak na stredajší útok na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a 11 zranených.

"Apelujeme na imámov vo všetkých mešitách vo Francúzsku, aby čo najdôraznejšie odmietli násilie a terorizmus bez ohľadu na jeho pôvod," uvádza sa v spoločnom vyhlásení siedmich francúzskych moslimských organizácií, ktoré citovala agentúra DPA.

Vyzvali tiež všetkých moslimských veriacich, aby sa po skončení piatkových modlitieb zúčastnili na pietnych zhromaždeniach venovaných pamiatke obetí stredajšieho brutálneho útoku.

"Moslimské organizácie - hlboko šokované a zarmútené zavraždením našich krajanov novinárov a policajtov - sa spájajú, vyjadrujú pochopenie s bolesťou pozostalých a chcú prejaviť svoju národnú solidaritu," píše sa vo vyhlásení.