Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Zahraničie

Mrazy si v Česku vyžiadali počas víkendu šesť obetí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

V pondelok hrozí na väčšine území Česka poľadovica.

Praha 9. decembra (TASR) - Silné mrazy a husté sneženie sa dnes najviac podpísali na veľkom množstve prevažne menej závažných dopravných nehôd v Českej republike. Úrady varovali pred poľadovicou, ktorá by sa mala tvoriť na cestách v pondelok.

Na podchladenie od piatku do nedele zahynulo dovedna šesť ľudí, povedala hovorkyňa policajného prezídia Zuzana Součková, citovaná spravodajským serverom iDNES.cz.

Dvoma najnovšími obeťami sú ľudia bez trvalého domova. V Ostrave dnes skoro ráno našli mŕtveho muža, ktorý ležal len na papierových kartónoch pri jednom z mostov. Mŕtveho 38-ročného bezdomovca našli aj v Uherskom Brode, býval v opustenom voľne prístupnom dome, kde nemohol kúriť.

Ako informoval iDNES.cz, sneh a vietor najviac sťažovali vodičom cestu v Karlovarskom kraji. Problémy podľa dopravných dispečerov zostávajú hlavne v Krušných horách, na všetkých cestách nižších tried i na hlavnom ťahu R6 z Chebu na Sokolov a Karlove Vary.

Meteorológovia odhadovali, že počas popoludnia a večera napadne až desať centimetrov nového snehu. V Karlovarskom kraji kvôli tomu varujú pred závejmi, v Plzenskom, Juhočeskom a Libereckom kraji sa môžu tvoriť snehové jazyky, napísal internetový portál denníka Mladá fronta DNES.

Sneženie do Česka prišlo po silných mrazoch, ktoré v noci na sobotu i nadnes stiahli teplotu aj pod mínus dvadsať stupňov Celzia.