Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Musk poprel obvinenia zo sexuálneho obťažovania letušky firmy SpaceX

Na archívnej snímke Elon Musk. Foto: TASR/AP

Okrem toho, že sa Musk pred ženou údajne obnažil, tak ju mal pohladiť na stehne a ponúknuť jej, že jej kúpi koňa, ak bude ochotná mu poskytnúť masáž a ešte "niečo naviac."

Washington 20. mája (TASR) - Americký miliardár Elon Musk poprel obvinenie, že v roku 2016 na palube súkromného lietadla sexuálne obťažoval nemenovanú letušku spoločnosti SpaceX. TASR informáciu prevzala v piatok z agentúry Reuters.

Spomínané obvinenia zverejnil vo štvrtok spravodajský server Business Insider. Muskova firma SpaceX tejto žene, pred ktorou sa miliardár údajne obnažil, zaplatila 250.000 dolárov v rámci mimosúdnej dohody, tvrdil tento portál.

Predmetný článok cituje anonymnú ženu, ktorá o sebe povedala, že je priateľkou spomínanej letušky.

"Mám výzvu pre túto klamárku, ktorá tvrdí, že jej priateľka ma videla 'odhaleného' - popíšte (na mne) len jednu vec, čokoľvek (jazvy, tetovania, ...), čo nie je známe verejnosti. Nedokáže to, pretože nič také sa nikdy nestalo," reagoval Musk na Twitteri.

Agentúra Reuters nedokázala nezávisle overiť tvrdenia obsiahnuté v článku Business Insider.

Okrem toho, že sa Musk pred ženou údajne obnažil, tak ju mal pohladiť na stehne a ponúknuť jej, že jej kúpi koňa, ak bude ochotná mu poskytnúť masáž a ešte "niečo naviac."

Letuška časom dospela k názoru, že odmietnutie Muskovej "ponuky" uškodilo jej ďalšej kariére v SpaceX. Preto si v roku 2018 najala právnika, ktorý so spoločnosťou napokon vyrokoval mimosúdne urovnanie sporu.

Musk je generálnym riaditeľom technologickej spoločnosti SpaceX a spolumajiteľom automobilky Tesla a podľa magazínu Forbes je v súčasnosti najbohatším človekom na svete s majetkom v odhadovanej hodnote 220 miliárd dolárov. Tento podnikateľ nedávno vzbudil celosvetovú pozornosť, keď v apríli oznámil, že hodlá odkúpiť Twitter za 44 miliárd dolárov.

Musk pre Business Insider uviedol, že obvinenia voči jeho osobe sú súčasťou "politicky motivovaného útoku".