Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Musk v britskom parlamente poskytol podrobnosti o návrhu kúpiť Twitter

Na archívnej snímke z 2. mája 2022 Elon Musk prichádza na galavečer po otvorení výstavy s názvom V Amerike: Antológia módy v Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku. Foto: TASR/AP

Musk chce Twitter doplniť o nové funkcie, napríklad voľne prístupné algoritmy s cieľom zvýšiť dôveryhodnosť, odstránenie botov šíriacich nevyžiadané správy (spam).

Londýn 4. mája (TASR) - Britský parlament požiadal amerického podnikateľa Elona Muska, aby zákonodarcom na pôde parlamentu poskytol podrobnosti o svojich plánoch kúpiť sociálnu sieť Twitter. Parlament sa zaujíma najmä o opatrenia v oblasti overovania totožnosti. TASR o tom informuje na základe stredajšej správy spravodajskej stanice Sky News.

Predseda parlamentného výboru pre oblasť digitalizácie, kultúry, médií a športu (DCMS) Julian Knight miliardárovi Muskovi koncom apríla písomne oznámil, že poslanci britského parlamentu "sa zaujímajú o vývoj situácie" v spojitosti s jeho návrhmi.

Poslanci sa podľa Knighta zaujímajú najmä o miliardárove plány na posilnenie systému overenia totožnosti osôb – čo je v súlade s požiadavkami predmetného parlamentného výboru voči britskej vláde.

Musk chce Twitter doplniť o nové funkcie, napríklad voľne prístupné algoritmy s cieľom zvýšiť dôveryhodnosť, odstránenie botov šíriacich nevyžiadané správy (spam) či zavedenie procesu overovania totožnosti pre všetkých používateľov.
Na archívnej snímke logo americkej sociálnej siete Twitter sa nachádza na displeji mobilného telefónu v San Diegu.
Foto: TASR/AP

Výbor sa podľa slov svojho predsedu usiluje nájsť rovnováhu medzi občianskymi slobodami a bojom proti "škodlivému a všadeprítomnému" zneužívaniu detí v on-line priestore.

Musk sa k pozvaniu ešte nevyjadril. Parlamentný výbor DCMS v minulosti nemal veľa úspechu pri predvolávaní si šéfov amerických spoločností, pripomína Sky News.

Rada riaditeľov Twitteru 25. apríla večer uviedla, že prijala Muskovu ponuku na kúpu v hodnote 44 miliárd dolárov (40,95 miliardy eur). Reakcie používateľov tejto sociálnej siete však boli rozličné a predaj ešte musia odobriť držitelia akcií a regulačné úrady, vysvetľuje Sky News.