Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Muž hádzal vajcia na kráľa Karola III., no netrafil sa

Britský kráľ Karol III. (uprostred) a Kamila, kráľovná manželka sa pozerajú na odhalenú sochu zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. na Yorkskej katedrále v anglickom meste York 9. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Páchateľ tiež kráľovský pár vypískal a kričal, že "Británia bola postavená na krvi otrokov".

York 9. novembra (TASR) - Britská polícia zadržala muža, ktorý sa v stredu pokúsil hádzať vajcia na kráľa Karola III. a jeho manželku Kamilu počas ich návštevy v meste York. TASR správu prevzala z agentúry AFP a denníka The Guardian.

Na videu z incidentu je zobrazené, ako sa 73-ročný panovník so svojou 75-ročnou manželkou tesne vyhli trom vajciam, ktoré na nich počas prechádzky ulicami medzi ľuďmi hodil neznámy muž.

Páchateľ tiež kráľovský pár vypískal a kričal, že "Británia bola postavená na krvi otrokov". Zvolal tiež, že Karol III. "nie je jeho kráľ". Muža bezprostredne po hodení vajec zadržala polícia.

Policajti zadržali muža, ktorý hádzal vajcia na britského kráľa Karola III. a jeho manželku Kamilu počas ich návštevy v meste York v stredu 9. novembra 2022.
Foto: TASR/AP


Ostatní zhromaždení, ktorí boli svedkami incidentu, začali na páchateľa kričať a následne si pospevovať melódiu britskej hymny God Save The King (Bože, ochraňuj kráľa).

Kráľ Karol III. a kráľovná manželka Kamila po nevydarenom útoku ďalej pokračovali v naplánovanom programe – stretli sa so starostom Yorku a v meste odhalili sochu panovníkovej matky, zosnulej kráľovnej Alžbety II.