Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Muž, ktorý v Záhrebe zastrelil 6 ľudí, spáchal samovraždu

Chorvátska polícia uzavrela vo štvrtok večer 1. augusta 2019 prístupové cesty do hlavného mesta a spustila pátranie po podozrivom z vraždy, ku ktorej došlo v južnej časti Záhrebu. Foto: TASR/AP

Polícia vyhlásila, že podozrivého muža našli počas pátrania, ktoré prebiehalo na celom území chorvátskej metropoly. Ešte pred tým, než ho stihli zadržať, si však siahol na život.

Záhreb 2. augusta (TASR) - Muž, ktorý vo štvrtok v rodinnom dome v chorvátskom hlavnom meste Záhreb zastrelil šiestich ľudí, spáchal samovraždu, keď sa ho polícia snažila zadržať. Informovali o tom v piatok chorvátske bezpečnostné zložky, píše agentúra DPA.

Polícia vyhlásila, že podozrivého muža našli počas pátrania, ktoré prebiehalo na celom území chorvátskej metropoly. Ešte pred tým, než ho stihli zadržať, si však siahol na život.

Policajti sú v záhrebskej štvrti Kajzerica, kde objavili šesť mŕtvych osôb so strelnými ranami v jednom dome vo štvrtok 1. augusta 2019.
Foto: TASR/HINA - Damir SENČAR


Šesť mŕtvych osôb so strelnými ranami objavili policajti v jednom dome na juhu Záhrebu. Na miesto dorazili po tom, ako ich vo štvrtok približne o 21.30 h susedia upovedomili o streľbe, napísala chorvátska štátna agentúra HINA.

Medzi obeťami boli tri ženy, dvaja muži a desaťročné dieťa. Nažive zostalo iba sedemmesačné bábätko, ktoré neutrpelo nijaké zranenia, ako informovala chorvátska verejnoprávna stanica HRT, ktorá citovala vyjadrenie hovorcu polície Marka Rašiča. HRT uviedla, že muž pravdepodobne zavraždil rodinu svojej bývalej manželky.



Prípad momentálne vyšetruje polícia.

V dome v Záhrebe zastrelili 6 ľudí, po páchateľovi pátra polícia


Chorvátska polícia uzavrela vo štvrtok večer prístupové cesty do hlavného mesta a spustila pátranie po podozrivom z vraždy, ku ktorej došlo v južnej časti Záhrebu. S odvolaním sa na chorvátske štátne médiá o tom v piatok informovala agentúra AFP.

"Šesť mŕtvol našla polícia vo štvrti Kajzerica v mestskej časti Nový Záhreb," uviedla HINA citujúc nemenovaný zdroj z polície. Hovorca chorvátskej polície sa dosiaľ k správe nevyjadril.

Podľa prvotných zistení sa zdá, že obete zastrelili pomocou jedinej strelnej zbrane, informovala HINA bez poskytnutia bližších podrobností o veku či totožnosti obetí.