Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Muž oblial farbou ukrajinské veľvyslanectvo v Prahe, pátrajú po ňom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Páchateľ, po ktorého totožnosti polícia pátra, polial plot, schody a informačné tabule veľvyslanectva.

Praha 5. októbra (TASR) - Česká polícia v stredu zverejnila video zachytávajúce neznámu osobu, ktorá v noci poliala červenou farbou budovu ukrajinského veľvyslanectva v Prahe. Podvečer polícia oznámila, že budovu ukrajinského veľvyslanectva bude nepretržite strážiť, informuje TASR na základe správy spravodajského webu Novinky.cz.

Páchateľ, po ktorého totožnosti polícia pátra, polial plot, schody a informačné tabule veľvyslanectva. Podozrivý je pravdepodobne muž.

Po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu koncom februára demonštranti poliali červenou farbou niekoľkokrát aj budovu ruského veľvyslanectva v Prahe. Server Seznam Zprávy vtedy informoval o tom, ako aktivisti v rámci akcie "Krvavý mesiac" v marci obliali schody ruskej ambasády zmývateľnou "umelou krvou", vyrobenou z vody, kakaa a potravinárskeho farbiva. K rovnakému činu vyzvali aj ďalších občanov.

Iniciátor akcie David Šteffel po predvedení na policajnú stanicu po čine uviedol, že pri prechádzke s kýblikom červenej farby nešťastne zakopol a farba sa mu vyliala na schody ruského veľvyslanectva. To odvtedy nepretržite stráži česká polícia.