Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Muž podozrivý z vraždy policajta odmietol vypovedať

Policajti zadržiavajú útočníka pred obytným domom v Budapešti vo štvrtok 12. januára 2023. Muž, ktorého sa vo štvrtok večer snažila v Budapešti zadržať polícia, pobodal troch policajtov. Jeden z nich neskôr v nemocnici zomrel, oznámila v piatok maďarská polícia. Foto: TASR/AP

Útočník sa snažil násilím vniknúť do bytu v budapeštianskej mestskej časti Nový Budín (Újbuda). Políciu privolal sused po 22.00 h.

Budapešť 13. januára (TASR) — Polícia v piatok zadržala a vypočula 35-ročného muža, podozrivého zo štvrtkového útoku nožom na troch policajtov v maďarskej metropole, z ktorých jeden zraneniam podľahol. S odvolaním sa na server 24.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Hovorkyňa Ústrednej vyšetrovacej prokuratúry (KNYF) Katalin Kovácsová pre server uviedla, že podozrivý odmietol vypovedať a voči postupu polície podal sťažnosť.

Útočník sa snažil násilím vniknúť do bytu v budapeštianskej mestskej časti Nový Budín (Újbuda). Políciu privolal sused po 22.00 h.

Pri pokuse o zadržanie muž vytiahol nôž, pobodal troch zasahujúcich policajtov a snažil sa utiecť. Na ulici ho po neuposlúchnutí výzvy a varovnom výstrele postrelil do nohy ďalší policajt.

Záchranári troch zranených policajtov i postreleného útočníka previezli do nemocnice. Jeden z policajtov, 29-ročný Péter Baumann, ktorého páchateľ bodol do oblasti srdca, v nemocnici zraneniam podľahol.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)