Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Muž sa snažil dostať do budovy parlamentu s odseknutou hlavou dieťaťa

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Uganďania na sociálnych sieťach v dôsledku incidentu vyjadrili pobúrenie a niektorí z nich tvrdili, že išlo o rituálnu vraždu.

Kampala 14. septembra (TASR) - Ugandská polícia zatkla v pondelok muža, ktorý sa snažil dostať do budovy parlamentu v hlavnom meste Kampala s darčekovou škatuľou, v ktorej bola odseknutá hlava dieťaťa, informovala agentúra AP.

Polícia tvrdí, že obeť mala päť až osem rokov, avšak ďalšie podrobnosti o nej neuviedla.

"Uisťujeme širokú verejnosť, že prebieha rázne vyšetrovanie, ktoré zabezpečí, aby sa páchatelia dostali pred súd," dodala polícia.

Podľa miestnej skupiny s názvom Parlamentná hliadka Uganda mala byť škatuľa doručená predsedníčke parlamentu Rebecce Kadagaovej, členke Hnutia národného odporu. Kadagaovej hovorca sa k incidentu odmietol vyjadriť, uviedla AP.

Uganďania na sociálnych sieťach v dôsledku incidentu vyjadrili pobúrenie a niektorí z nich tvrdili, že išlo o rituálnu vraždu. Podľa polície a niektorých dozorných orgánov sú v krajine častým terčom takýchto vrážd práve deti.

V súčasnosti zvažujú ugandskí zákonodarcovia prijatie legislatívneho návrhu, ktorým by bolo možné odsúdiť páchateľov ľudskej obety na trest smrti.