Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Muž usvedčený z vraždy tvrdí, že išlo o náhodu pri sexuálnych hrách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súd koncom januára odsúdil nemenovaného 28-ročného muža na doživotie, predčasne ho budú môcť prepustiť najskôr po 17 rokoch.

Wellington 6. augusta (TASR) - Muž odsúdený za vraždu britskej turistky na Novom Zélande sa vo štvrtok odvolal proti rozsudku doživotného odňatia slobody. Novozélanďan vinu popiera a tvrdí, že žena zomrela nešťastnou náhodou pri sexuálnych hrách. Informovali o tom tamojšie médiá, na ktoré sa odvoláva agentúra DPA.

Súd koncom januára odsúdil nemenovaného 28-ročného muža na doživotie, predčasne ho budú môcť prepustiť najskôr po 17 rokoch.

Jeho právnici podľa vlastných slov činy odsúdeného neospravedlňujú, tvrdia však, že mu nebol umožnený spravodlivý súdny proces, informoval novozélandský denník Herald a rozhlasová stanica RNZ.

S 21-ročnou Grace Millaneovou sa odsúdený skontaktoval prostredníctvom zoznamovacej aplikácie. Následne ju podľa vyšetrovateľov uškrtil v predvečer jej 22. narodenín v decembri 2018. Mŕtvolu natlačil do cestovného kufra a zahrabal neďaleko Aucklandu, kde ju našli o týždeň neskôr.