Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Muž v Charlestone zadržiava rukojemníkov, jednu osobu postrelil

Polícia sa zhromažďuje v blízkosti hlásenej streľby v americkom meste Charlestone, 24. augusta 2017, kde zamestnanec reštaurácie zadržiava rukojemníkov. Foto: TASR/AP

Na mieste zasahujú útvary zvláštneho nasadenia a jednotky na odstraňovanie výbušnín.

Charleston 24. augusta (TASR/TERAZ.sk) - Zamestnanec obľúbenej reštaurácie v meste Charleston v americkom štáte Južná Karolína postrelil jednu osobu a zatiaľ neznámy počet ďalších zadržiava dnu v zariadení ako rukojemníkov, uviedli agentúry DPA a AP.

Na mieste zasahujú útvary zvláštneho nasadenia a jednotky na odstraňovanie výbušnín. Polícia v tomto prípade motív terorizmu alebo rasizmu vylúčila.




O priebehu rukojemníckej drámy v reštaurácii Virginia's on King v centre Charlestonu informoval na tlačovom brífingu starosta John Tecklenburg. Zranenú osobu podľa neho previezli do nemocnice, jej stav ale nebol bezprostredne známy. Tecklenburg počet zadržiavaných osôb nešpecifikoval. Príslušníci polície s týmto podľa starostu Tecklenburga "nespokojným zamestnancom" vyjednávajú.

Zmienená reštaurácia sa nachádza iba niekoľko blokov od kostola, kde v júni 2015 pri rasovo motivovanom čine zastrelil belošský mladík Dylann Roof deväť černošských veriacich.