Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Muža podozrivého z terorizmu zadržali v Británii po prílete z Kosova

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia informovala, že zadržanie tohto muža má spojenie s islamistami. Polícia v rámci boja proti terorizmu prehľadala aj byt na adrese v meste Watford severozápadne od Londýna.

Londýn 9. júna (TASR) - Britská polícia na letisku pri meste Luton zadržala vo štvrtok muža podozrivého z terorizmu po tom, ako priletel z Kosova. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Londýnska metropolitná polícia (MPS) spresnila, že 40-ročný muž bol zadržaný pre podozrenie zhromažďovania informácií, ktoré by mohli byť užitočné pre osobu vykonávajúcu alebo pripravujúcu teroristický čin.

Podozrivého najprv zastavili policajti v stredu po tom, čo pricestoval z Kosova na letisko Luton vzdialené približne 55 kilometrov severne od centra Londýna. Bol zatknutý a prevezený na miestnu policajnú stanicu v grófstve Bedfordshire. Následne ho prepustili na kauciu do začiatku júla, uvádza DPA.

Polícia informovala, že zadržanie tohto muža má spojenie s islamistami. Polícia v rámci boja proti terorizmu prehľadala aj byt na adrese v meste Watford severozápadne od Londýna. Polícia uviedla, že pátranie bolo ukončené a vyšetrovanie pokračuje.