Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

VLÁDNU BUDOVU ZASIAHLA RUSKÁ RAKETA: V Mykolajive hlásia 7 obetí

Ukrajinskí vojaci stoja 29. marca 2022 pred sídlom regionálnej vlády v ukrajinskom Mykolajive po ruskom útoku. Foto: TASR/AP

Charkovskú budovu regionálnej správy zasiahla raketa ešte v prvom týždni vojny.

Kyjev 29. marca (TASR) - Najmenej sedem mŕtvych a 22 zranených si vyžiadal útok na budovu regionálnej správy v juhoukrajinskom meste Mykolajiv, ktorú v utorok zasiahla raketa vystrelená ruskou armádou. Vo videoprejave v dánskom parlamente to oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim už predtým oznámil, že hoci väčšina ľudí vo vnútri budovy "zázračne unikla" zraneniam, niekoľko civilistov a príslušníkov ukrajinskej armády je nezvestných.
Na snímke budova regionálnej správy po zásahu rakety vystrelenej ruskou armádou 29. marca 2022 v Mykolajive.
Foto: TASR/AP

Ako píše reportérka denníka The Washington Post Isabelle Khurshudyanová, ktorá sa nachádza na Ukrajine, nie je to prvý raz, čo ruskí vojaci útočili na vládnu budovu. Charkovskú budovu regionálnej správy zasiahla raketa ešte v prvom týždni vojny.

"Prišli na to, že toto mesto nemôžu obsadiť, a rozhodli sa poslať mne – alebo nám všetkým – pozdrav," dodal Kim k útoku v Mykolajive.