Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Plánujete ísť do Švédska? Odporúčajú vyhýbať sa masovým zhromaždeniam

Na archívnej snímke policajt hliadkuje vo švédskom Štokholme. Foto: TASR/AP

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR radí tiež sledovať aktuálnu situáciu prostredníctvom médií a riadiť sa odporúčaniami príslušných bezpečnostných zložiek a miestnych orgánov.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Na území Švédska platí až do odvolania 4. stupeň (vysoká hrozba) teroristického ohrozenia. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR preto odporúča Slovákom vyhýbať sa masovým zhromaždeniam v krajine. Informuje o tom na webe.

"Sedemnásteho augusta 2023 do odvolania bol na území Švédska zvýšený stupeň teroristického ohrozenia zo stupňa 3 (zvýšená hrozba) na stupeň 4 (vysoká hrozba) na päťstupňovej stupnici," uviedlo ministerstvo.

V tejto súvislosti odporúča slovenským občanom zvýšiť pozornosť voči okoliu a vyhýbať sa masovým zhromaždeniam. "Osobitne verejným demonštráciám spojeným s pálením či iným znesvätením Koránu," doplnil rezort. Radí tiež sledovať aktuálnu situáciu prostredníctvom médií a riadiť sa odporúčaniami príslušných bezpečnostných zložiek a miestnych orgánov.