Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Na aukcii na Novom Zélande sa v kufroch našli ľudské pozostatky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V súčasnosti prebieha forenzné vyšetrovanie, aby sa zistilo, pozostatky koľkých ľudí sa v batožine nachádzali, píše AFP.

Wellington 16. augusta (TASR) - Novozélandská polícia začala v utorok s vyšetrovaním nálezu ľudských pozostatkov, ktoré boli schované v niekoľkých kufroch ponúkaných na predaj počas aukcie skladovacích jednotiek v Aucklande. TASR správu prevzala z agentúry AFP a denníka The Guardian.

Nešpecifikovaný počet ľudských pozostatkov v kufroch si domov odniesla nič netušiaca rodina, ktorá za ne ponúkla najvyššiu sumu. Po objavení tiel rodina privolala policajnú hliadku. Podľa vyjadrenia polície však osoby, ktoré batožinu vydražili, nemajú s vraždou nič spoločné.

"Nateraz je prioritou polície identifikovať pozostatky," uviedol tamojší policajný predstaviteľ Tofilau Faamanuia Vaaelua. Dodal, že ďalším krokom bude upovedomenie príbuzných obetí o úmrtiach, čo si vyžiada určitý čas.

V súčasnosti prebieha forenzné vyšetrovanie, aby sa zistilo, pozostatky koľkých ľudí sa v batožine nachádzali, píše AFP.

Aukcie skladovacích jednotiek sú v Austrálii štandardným postupom, keď človek, ktorý si jednotku prenajal, prestal platiť nájomné poplatky. Prevádzkovatelia týchto jednotiek potom ich obsah ponúkajú záujemcom.

Novozélandská polícia v súvislosti s incidentom dodala, že "verejnosti nehrozí nijaké nebezpečenstvo".