Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Na maďarských cestách zomrelo pri nehodách za mesiac až 60 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príčinou tragickej nehodovosti môže byť zhoršenie disciplíny vodičov, nepozornosť chodcov, cyklistov i vodičov motorových vozidiel, pričom v cestnej doprave stúpla aj priemerná rýchlosť.

Budapešť 17. októbra (TASR) - Pri dopravných nehodách na maďarských cestách zomrelo v priebehu uplynulého mesiaca až 60 ľudí. Šéf dopravnej polície József Óberling vo štvrtok vo verejnoprávnej televízii M1 povedal, že takýto vysoký počet úmrtí nezaznamenali už niekoľko desaťročí.

Príčinou tragickej nehodovosti môže byť podľa jeho slov zhoršenie disciplíny vodičov, nepozornosť chodcov, cyklistov i vodičov motorových vozidiel, pričom v cestnej doprave stúpla aj priemerná rýchlosť. Presné príčiny ale zatiaľ polícia nepozná, dodal.

Óberling ako príklad uviedol, že nedávno evidovali v priebehu 24 hodín štyri nehody na železničných priecestiach, pri ktorých zomreli traja ľudia.

Údaje polície za prvých šesť mesiacov roka 2019 hovoria ešte o poklese nehodovosti. V prvom polroku tohto roka došlo v Maďarsku k 9030 dopravným nehodám, pri ktorých sa zranili ľudia, čo je 3,6-percentný pokles oproti rovnakému obdobiu roka 2018. Počet smrteľných nehôd v uvedenom období tohto roka klesol medziročne z 306 na 250.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach