Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Na Cypre zadržali päť Sýrčanov podozrivých z prevádzačstva migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Operáciu nariadil cyperský prezident s cieľom rozbiť túto zločineckú skupinu.

Nikózia 23. augusta (TASR) - Cyperská polícia v stredu zadržala päť Sýrčanov v meste Lemesos podozrivých z členstva v zločineckej organizácii prevádzajúcej nelegálnych migrantov na Cyprus. Informovala o tom kancelária tamojšieho prezidenta Nikosa Christodulidisa. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Operáciu nariadil cyperský prezident s cieľom rozbiť túto zločineckú skupinu. Očakáva sa, že úrady zadržia viacero ľudí podozrivých z tejto činnosti.

Podľa prezidentskej kancelárie bolo zámerom operácie "efektívne bojovať s problémom imigrácie a preukázať nulovú toleranciu voči tomuto fenoménu."

Jednou z hlavných priorít zostáva podľa kancelárie boj proti prevádzačstvu ľudí, ktoré ohrozuje životy nelegálnych migrantov. Prezidentská kancelária poukázala na výrazný pokles počtu žiadateľov o azyl, ku ktorému došlo v poslednom čase v dôsledku opatrení proti prevádzačom.

Stredajšia akcia prichádza podľa AFP deň po rozsiahlej policajnej operácii, počas ktorej našli desiatky migrantov žijúcich v uzatvorenom bytovom komplexe neďaleko cyperského letoviska Pafos po tom, ako sa miestni obyvatelia sťažovali na krádež elektriny.