Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Na dne priehrady v Grécku sa našlo telo dieťaťa, podozrivá je matka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia objavila pozostatky dievčatka v priehrade na rieke Aliakmonas (Haliakmón), približne 500 kilometrov severne od Atén.

Atény 2. januára (TASR) - Na dne priehrady na severe Grécka sa našlo telo 11-mesačného dieťaťa. Polícia v tejto súvislosti zadržala matku batoľaťa, ktorá podľa dostupných údajov v minulosti podstúpila psychiatrickú liečbu. V pondelok o tom informovala tamojšia polícia. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Polícia objavila pozostatky dievčatka v priehrade na rieke Aliakmonas (Haliakmón), približne 500 kilometrov severne od Atén.

Podozrivá 29-ročná žena, matka dieťaťa, sa v pondelok popoludní postaví pred prokurátora, ktorý ju obviní z vraždy. Polícia uviedla, že žena sa svojho času liečila na psychiatrii. Zmiznutie dievčatka nahlásili na polícii rodinní príslušníci.

Matka dieťaťa žila so svojimi starými rodičmi a matkou v dedine blízko gréckeho mesta Veria (Berrhoia). Naposledy bola videná v sobotu 31. decembra, keď si objednala taxík a odišla z domu. Vyšetrovateľom neskôr povedala, že dcéru nechala na vyhliadke pri priehrade.