Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Na Filipínach havarovalo v mori lietadlo s ministrom vnútra

Minister a dvaja piloti sú nezvestní, zachrániť sa podarilo iba ministrovho poradcu, ktorý z lietadla vyskočil.

Manila 18. augusta (TASR) - Malé lietadlo, ktorým cestoval filipínsky minister vnútra Jesse Robredo, sa dnes zrútilo do mora asi kilometer od pobrežia, pri pokuse o núdzové pristátie na letisku v Masbate, 380 kilometrov na juhozápad od hlavného mesta Manila. Minister a dvaja piloti sú nezvestní, zachrániť sa podarilo iba ministrovho poradcu, ktorý z lietadla vyskočil. Záchranné práce s príchodom noci prerušili, informovali filipínski predstavitelia.

Minister dopravy Manuel Roxas v rozhlase povedal, že Cessna 172 letela z centrálneho mesta Cebu do Robredovho domovského mesta Naga v provincii Camarines Sur, keď pilot informoval letisko v Masbate, že musí núdzovo pristáť. Na letisko už však nedoletel, stroj sa zrútil do mora. Poradca Robreda volal z lietadla, že majú problémy s motorom a potrebujú pomoc.

Robredo patrí medzi najbližších spolupracovníkov prezidenta Benigna Aquina III., ktorému pomohol k zvoleniu v predvolebnej kampani v roku 201O. V Cebu sa zúčastnil na stretnutí s civilnými dobrovoľníkmi pomáhajúcimi polícii.