Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Na Kryme aktivovali protivzdušnú obranu, hlásia dva zostrelené drony

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Moskva v reakcii na útok pozastavila účasť na dodržiavaní dohody o vývoze poľnohospodárskych produktov z ukrajinských prístavov.

Sevastopol 22. novembra (TASR) - Protivzdušná obrana v meste Sevastopol na polostrove Krym bola v utorok uvedená do pohotovosti a z tejto oblasti hlásia dva zostrelené drony. Uviedol to na sociálnej sieti gubernátor Sevastopola Michail Razvožajev. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

"Naše sily protivzdušnej obrany sú práve teraz v činnosti," uviedol Ruskom dosadený gubernátor s tým, že ide o reakciu na útok dronov. "Na základe predbežných informácií už boli zostrelené dve bezpilotné lietadlá," povedal. "Neboli poškodené žiadne civilné objekty. Prosím, zachovajte pokoj," dodal.

Sevastopol je sídlom hlavného velenia Čiernomorskej flotily Ruskej federácie, pripomína Reuters. Rusko koncom októbra obvinilo Ukrajinu z útoku na vojenské lode v prístave pomocou leteckých dronov a bezpilotných plavidiel. Moskva v reakcii na útok pozastavila účasť na dodržiavaní dohody o vývoze poľnohospodárskych produktov z ukrajinských prístavov.