Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Na Kryme obnovili premávku vlakov pozastavenú po dronovom útoku

Ilustračné foto Foto: TASR

Ukrajinská armáda medzičasom potvrdila, že stojí za útokom spáchaným dronom.

Moskva 22. júla (TASR) - Úrady na Ruskom okupovanom Kryme v sobotu večer informovali o obnovení vlakovej dopravy v Krasnohvardijskom okrese, kde v sobotu došlo k útoku dronom a následným detonáciám a požiaru v muničnom sklade.

Ako informovala agentúra AFP, Ruskom dosadený gubernátor Krymu Sergej Axionov vo svojom statuse zverejnenom na platforme Telegram dodal, že v súvislosti s útokom dronu a sériou výbuchov v muničnom sklade úrady nariadili evakuáciu civilistov v okruhu piatich kilometrov od miesta incidentu.

Ukrajinská armáda medzičasom potvrdila, že stojí za útokom spáchaným dronom. Dodala, že došlo k zničeniu skladov s muníciou a skladu s ropnými látkami.

K útoku došlo v okrese Krasnohvardijskyj v centrálnej časti polostrova, severne od mesta Simferopol.

Axionov v sobotu informoval aj o "dočasnom pozastavení" cestnej dopravy cez Krymský (Kerčský) most spájajúci Krymský polostrov s pevninským Ruskom.

Len desať minút po tomto oznámení Moskvou podporovaná krymská vláda v novom príspevku uviedla, že doprava bola "obnovená". Táto situácia sa neskôr zopakovala ešte raz.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok označil Krymský most za nelegálne vybudované "nepriateľské zariadenie" a "legitímny vojenský cieľ" Kyjeva.