Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Na lodi prevážajúcej dobytok hlásia šesť prípadov ochorenia COVID-19

Na snímke z videa nákladná loď kotví v prístave v austrálskom meste Fremantle 26. mája 2020. Foto: TASR/AP

Loď Al Kuwait zakotvila v piatok v prístavnom meste Fremantle južne od Perthu, ktorý je hlavným mestom štátu Západná Austrália.

Canberra 26. mája (TASR)- Šesť členov posádky lode zo Spojených arabských emirátov prevážajúcej živý dobytok malo v Austrálii pozitívny test na nový druh koronavírusu. V utorok o tom informovala agentúra DPA.

Loď Al Kuwait zakotvila v piatok v prístavnom meste Fremantle južne od Perthu, ktorý je hlavným mestom štátu Západná Austrália. Jeho premiér Mark McGowan v utorok vyhlásil, že infikovaní členovia posádky odišli do karantény, ktorú trávia v jednom perthskom hoteli.

Ostatní členovia posádky zostali na palube. McGowan však očakáva, že medzi 48 námorníkmi sa nachádzajú ešte ďalší infikovaní.

"Situácia, v ktorej sa nachádzame, je mimoriadne znepokojujúca," povedal McGowan novinárom v Perthe. Premiér Západnej Austrálie obvinil federálne úrady, že udelili lodi povolenie zakotviť v prístave aj napriek zdravotným problémom troch členov posádky, ktorí ohlásili, že majú zvýšenú teplotu.

Federálna pohraničná stráž (ABF) však vo vyhlásení uviedla, že nedostala nijaké hlásenie o výskyte nákazy na palube plavidla v deň alebo niekoľko dní pred jeho príchodom do prístavu.

Na lodi sa už nachádza štátny zdravotnícky tím, ktorý bude okolnosti ďalej vyšetrovať.