Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Na lodi v Japonsku, ktorá je v karanténe, pracujú traja Maďari

Zdravotníci v ochranných odevoch berú pasažiera pozitívneho na koronavírus z výletnej lode Diamond Princess, ktorá kotví v prístave v Jokohame 5. februára 2020. Foto: TASR/AP

V Japonsku prebiehal zdravotný skríning viac ako 3700 pasažierov a posádky výletnej lode Diamond Princess.

Budapešť 5. februára (TASR) - Na zaoceánskej výletnej lodi, ktorá je pri japonských brehoch pre výskyt nového koronavírusu umiestnená v karanténe, pracujú aj traja občania Maďarska. Na Facebooku o tom v stredu informoval hovorca maďarského ministerstva zahraničných vecí Tamás Menczer.

Podľa jeho slov ani jeden z nich nie je medzi infikovanými. Testy potvrdili nákazu novým typom koronavírusu u najmenej desiatich pasažierov výletnej lode Diamond Princess.

V Japonsku prebiehal zdravotný skríning viac ako 3700 pasažierov a posádky výletnej lode Diamond Princess. Opatrenie bolo zavedené z dôvodu, že na palube tohto plavidla sa v januári plavil aj muž z Hongkongu, u ktorého bol potvrdený výskyt nového koronavírusu.

Menczer dodal, že na Filipínach a vo Vietname evidujú ďalších občanov Maďarska. Oboch vyšetrili pre horúčku, pričom prvý z nich sa má už lepšie. Teraz čakajú na vykonanie testu na prítomnosť koronavírusu. O Maďarovi vo Vietname ďalšie informácie zatiaľ nie sú k dispozícii.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)