Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Na Malorke prijali opatrenia v súvislosti s ilegálnymi večierkami

Na snímke nemeckí turisti prichádzajú na pláž Palma de Mallorca v Španielsku . Foto: TASR/AP

Správanie niektorých dovolenkárov a majiteľov prevádzok na zasiahnutých uliciac ohrozovalo úsilie obyvateľov ostrova, ktoré malo za cieľ zastaviť šírenie nákazy.

Madrid 15. júla (TASR) - Úrady na španielskom ostrove Malorka nariadili v stredu uzavretie krčiem a ďalších zariadení v uliciach hlavného mesta Palma de Mallorca, kde sa zhromažďujú turisti. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa ministra pre cestovný ruch na Baleárskych ostrovoch.

Minister Iago Negueruela oznámil, že tieto krčmy v uliciach hlavného mesta budú zatvorené v reakcii na sériu večierkov, ktoré porušovali opatrenia zavedené v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2.

Podobné opatrenia boli zavedené aj na ulici Punta Ballena v letovisku Magaluf, vzdialenom približne 10 kilometrov juhozápadne od metropoly Palma de Mallorca. Toto miesto je podľa DPA obľúbené najmä medzi britskými turistami.

Opatrenia budú v platnosti po dobu dvoch mesiacov. Správanie niektorých dovolenkárov a majiteľov prevádzok na zasiahnutých uliciach podľa Negueruelu ohrozovalo úsilie obyvateľov ostrova, ktoré malo za cieľ zastaviť šírenie nákazy.

Negueruela poukázal na zábery stoviek podgurážených ľudí, ktorí tancovali na plážach. Údajne išlo o nemeckých a britských turistov. Tieto osoby nedodržiavali bezpečnú vzdialenosť 1,5 metra a nemali na tvárach rúška.

Podľa súčasných pravidiel v obľúbenej dovolenkovej destinácii si musia ľudia zakrývať nos a ústa aj vonku, ak nie je možné vzdialiť sa od seba minimálne na 1,5 metra.