Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Medzi obeťami zrútenia reštaurácie na Malorke má byť mnoho cudzincov

Zdravotníci odvážajú zranených ľudí z budovy, ktorá sa zrútila v Palma de Mallorca v Španielsku vo štvrtok 23. mája 2024. Foto: TASR/AP

Na mieste zasahujú okrem záchranárov a polície aj psychológovia, informuje stanica BBC. Príčina nehody dosiaľ nie je známa.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Madrid 23. mája (TASR) - Najmenej štyria ľudia prišli o život a 16 ďalších utrpelo zranenia pri zrútení časti budovy dvojposchodovej reštaurácie na prímorskej promenáde pri meste Palma, metropole španielskeho ostrova Malorka. Sedem zranených je vo "veľmi vážnom" a deväť ďalších vo "vážnom" stave. TASR o tom informuje podľa správ španielskych médií a agentúry AFP.

Väčšinu z obetí a zranených tvoria cudzinci a turisti, povedal médiám šéf miestnych hasičov Eder García. Zranených previezli do viacerých nemocníc v ostrovnej metropole Palma. Obeťami by podľa španielskych médií mali byť dvaja muži a dve ženy.

K incidentu došlo približne o 20.30 h v reštaurácii Medusa Beach Club, kde sa zrútila terasa na prvom poschodí. Príčina nešťastia dosiaľ nie je známa, úrady však považujú za nateraz najpravdepodobnejšie, že k zrúteniu došlo z dôvodu preťaženia.

Záchranári sa ešte v noci obávali, že v troskách by mohli objaviť ďalších ľudí. Okoloidúcich preto žiadali o zachovávanie ticha, aby počuli prípadných preživších.
Záchranári odvážajú zranené osoby po zrútení terasy dvojposchodovej reštaurácie v meste Palma de Mallorca, metropole španielskeho ostrova Malorka vo štvrtok 23. mája 2024.
Foto: TASR/AP

Španielske médiá vrátane denníka El País najskôr informovali o štyroch mŕtvych a 27 zranených, neskôr však počet zranených znížili. Španielsky premiér Pedro Sánchez vyjadril sústrasť rodinám obetí. Informoval, že je v kontakte s miestnymi predstaviteľmi a že španielska vláda je pripravená na ostrov vyslať potrebnú pomoc.

Malorka je najväčším zo španielskych Baleárskych ostrovov, pričom vlani ju navštívilo až vyše 17 miliónov turistov.