Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Požiar v Bohumíne je zrejme výsledkom pomsty bývalého partnera

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

V súvislosti s požiarom bola zadržaná jedna podozrivá osoba, ktorá je v cele predbežného zadržania a bude podrobená výsluchu. Zatiaľ sa tak nestalo, keďže je ešte v nemocnici.

Bohumín 9. augusta (TASR) - Sobotňajší požiar bytu na 11. podlaží panelového domu v meste Bohumín v Moravskosliezskom kraji, ktorý si vyžiadal 11 obetí, je zrejme výsledkom sporu bývalých partnerov. Portál denníka Mladá fronta DNES v nedeľu uviedol, že pravdepodobný páchateľ sa do paneláku prišiel pomstiť svojej niekdajšej partnerke, ktorá žila vo vyhorenom byte a je jednou z obetí.

Šesť ľudí zomrelo priamo na mieste požiaru, päť po tom, čo sa pokúsili zachrániť skokom z okien.

MF DNES píše, že v sobotu popoludní sa v byte na 11. podlaží konala rodinná oslava. Vo vnútri bolo 11 ľudí. Okolo 17.30 h vošiel do domu pravdepodobný páchateľ, pričom v ruke mal fľašu s benzínom.

Muž následne vyšiel pešo na jedenáste podlažie a vstupné dvere bytu polial horľavinou. "Bola to partnerka, ktorá od tohto muža odišla a odsťahovala sa práve do tohto bytu k synovi. Zrejme tak ide o obrovskú rodinnú tragédiu," povedal pre MF DNES zdroj blízky vyšetrovaniu.

Podľa denníka Právo však údajný podpaľač horľavinu rozlial aj priamo vo vnútri bytu, zapálil ju a ušiel. Tomu nasvedčujú aj slová hovorcu hasičov Lukáša Poppa, že v byte vyhoreli všetky miestnosti, pripomína TV Nova.

Iný obyvateľ domu redaktorovi Práva povedal, že podozrivý mal mať pred niekoľkými týždňami incident pri rybníku, kde údajne na niekoho vytiahol pištoľ.

Muž, ktorého byt s tým vyhoreným priamo susedí, podľa TV Nova nechápe, čo sa v sobotu stalo. "Počul som dve rany, ako keď deti hodia delobuchy, potom sa objavil obrovský čierny dym. Vybehol som na balkón, pretože môj byt má dva balkóny a tie priamo susedia s oknami vyhoreného bytu. Tí ľudia volali o pomoc, nedalo sa nič robiť, vedel som, že nemôžem otvoriť vstupné dvere, aby sa požiar nešíril," opísal muž udalosti v deň tragédie.

V nemocniciach zostáva päť zranených, päť osôb lekári prepustili domov. Dvaja z desiatich zranených sú stále vo vážnom stave hospitalizovaní na jednotke intenzívnej starostlivosti ostravskej fakultnej nemocnice.

V súvislosti s požiarom bola zadržaná jedna podozrivá osoba, ktorá je v cele predbežného zadržania a bude podrobená výsluchu. Zatiaľ sa tak nestalo, keďže je ešte v nemocnici.