Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

V českých Beskydách havaroval autobus plný deti, hlásia jednu obeť

Ilustračná snímka. Foto: HaZZ

Deti cestovali na lyžiarsky zájazd. Došlo k zrážke medzi osobným automobilom a autobusom.

Praha 7. januára (TASR) - Jedna osoba prišla o život a ďalšie dve utrpeli zrania v piatok pri zrážke osobného automobilu s autobusom neďaleko obce Bíla na severovýchode ČR. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

K zrážke došlo na cestnej komunikácií medzi obcou Bílá a obecnou časťou Mezivodí. V autobuse sa viezlo 33 detí, ktoré však neutrpeli žiadne zranenia. Viezli sa na lyžiarsky kurz.

Cesta bola na niekoľko desiatok minút uzavretá a polícia príčiny nehody zisťuje. "Pri tejto kolízii došlo k zraneniu troch osôb," uviedla hovorkyňa polície Kateřina Kubzová. Jedna z nich následne zraneniam podľahla.

Medzi zranenými sú podľa polície dve osoby, ktoré sa viezli v osobnom vozidle. Jedna z nich zomrela. Zranenia utrpela aj jedna učiteľka, ktorá cestovala v autobuse.

"Cestujúci z havarovaného autobusu mohli prestúpiť do náhradného autobusu, vrátane zranenej učiteľky," povedal hovorca zasahujúcich hasičov Petr Kůdela. Dodal, že učiteľka má podľa svojich vyjadrení len "narazenú ruku" a lekárske ošetrenie vyhľadá dodatočne.

Beskydy je označenie pre pohorie, ktoré sa nachádza na území ČR, Slovenska a Poľska. Obec Bílá leží v tomto pohorí v Moravsko-sliezskom kraji na severovýchode ČR.