Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Voda vyplavila na pobrežie Británie mŕtveho vráskavca myšoka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vráskavec myšok je druhý najväčší cicavec na svete po vráskavcovi obrovskom. Na chrbte má zvláštnu plutvu, podobnú britve.

Londýn 29. mája (TASR) - Britská polícia vyzvala ľudí, aby sa držali ďalej od 12 metrov dlhej veľryby, zrejme ešte nedospelej, ktorú vyplavilo mŕtvu na pláž v juhovýchodnom Anglicku. V piatok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Zábery zverejnené na sociálnych sieťach zachytávajú v piatok obrovského cicavca, zrejme vráskavca myšoka, na chrbte v tesnej blízkosti pieskovej pláže na pobreží mesta Clacton-on-Sea v grófstve Essex.

Charitatívna organizácia britských potápačov Záchrana morského života uviedla, že veľryba vyzerá malá vzhľadom na tento druh, a tak záchranári predpokladajú, že cicavec je ešte mladý.

Námorná a pobrežná agentúra vyhlásila, že jej príslušníkov zavolali na miesto, keď sa už šírili správy, že v piatok nadránom sa na pláži našla "obrovská vec".

Polícia v Essexe informovala, že oblasť uzavrela a pracuje s ostatnými zložkami na pláne, ako odtiaľ veľrybu odstrániť.

Vráskavec myšok je druhý najväčší cicavec na svete po vráskavcovi obrovskom. Na chrbte má zvláštnu plutvu, podobnú britve.

Svetový fond na ochranu prírody (WWF) ho označil za ohrozený druh živočícha.