Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Na pražskej Ruzyni horel hangár, škoda sa odhaduje na 200 mil.Kč

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa informácií agentúry Mediafax sa zranili traja ľudia - dvaja sa nadýchali dymu a jedného previezli s popáleninami do Vinohradskej nemocnice.

Praha 10. júna (TASR) - Škodu okolo 200 miliónov českých korún odhadujú odborníci na turbovrtuľovom lietadle ATR-42, ktoré zhorelo v sobotu večer v hangári F na ruzynskom letisku v Prahe. Ďalšie lietadlo bolo pri požiari poškodené, uviedla dnes pre agentúru Mediafax hovorkyňa hasičov Pavlína Adamcová.

Podľa jej slov hangár i zvyšky lietadla prehľadajú odborníci.

Požiar vypukol v sobotu zhruba o 21.20 h, spresňuje Mediafax. Hasičom na letisku sa s pomocou dvoch družstiev podarilo požiar okolo 22.00 h dostať pod kontrolu. O 22.30 h bol požiar zlikvidovaný.

Pri požiari úplne zhorelo turbovrtuľové lietadlo ATR-42 v hangári F, ktorý leží mimo hlavného priestoru letiska smerom k starému terminálu.

"O 21.21 h sme počuli dva výbuchy a potom sa nad letiskom objavil dym," povedala Mediafaxu krátko po vypuknutí požiaru očitá svedkyňa.

Podľa informácií agentúry Mediafax sa zranili traja ľudia - dvaja sa nadýchali dymu a jedného previezli s popáleninami do Vinohradskej nemocnice.

Hovorkyňa letiska Eva Krejčí povedala, že prevádzka bola na desať minút prerušená z bezpečnostných dôvodov, aby sa hasiči mohli rýchle dostať k požiaru.

Príčina požiaru nebola bezprostredne známa - udalosť vyšetrujú špecialisti.