Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Na pražskom letisku v utorok vybuchla časť granátu, nie pyrotechnika

Na archívnej snímke z 22. marca 2016 príslušníci českej polície hliadkujú v odletovej hale letiska Václava Havla v Prahe. Foto: TASR/AP

Samotnú prevádzku letiska – odlety, prílety ani odbavovanie cestujúcich – však udalosť neovplyvnila.

Praha 14. apríla (TASR) - Pri utorkovom výbuchu na pražskom Letisku Václava Havla pravdepodobne explodovala časť vojenského granátu, a nie zábavná pyrotechnika, ako sa pôvodne predpokladalo. Brita, ktorý mal výbušninu vo svojej batožine, súd vo štvrtok vyhostil na tri roky z Českej republiky. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Aleš Cimbala. TASR prevzala správu od spravodajského portálu Novinky.cz.

"Predmetnou vecou, ktorá mala v priestoroch letiska vzplanúť, bola časť vojenského granátu," uviedol Cimbala. Cudzinec sa podrobil skrátenému prípravnému konaniu pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania, informoval hovorca.

Brit pri výbuchu utrpel popáleniny. Incident si vynútil dočasné obmedzenie príjazdu na letisko, keďže polícia uzavrela jednu z priľahlých ulíc. Samotnú prevádzku letiska – odlety, prílety ani odbavovanie cestujúcich – však udalosť neovplyvnila.