Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

NA PRAŽSKOM LETISKU VYPADOL SYSTÉM RIADENIA: Funguje len čiastočne

Na archívnej snímke zo 16. apríla 2010 elektronická tabuľa so zrušenými letmi na pražskom medzinárodnom letisku Ruzyň. Foto: TASR - Bohdan Kopčák

Problémy malo v stredu ráno aj letisko v švajčiarskom Zürichu. Kvôli technickej poruche v systéme riadenia letovej dopravy uzavreli švajčiarsky vzdušný priestor.

Praha 15. júna (TASR) - Na Letisku Václava Havla v pražskej Ruzyni vypadol v stredu poobede systém na riadenie letovej prevádzky Top Sky. Počas asi polhodinového výpadku zastavili všetky odlety, prílety mohli pokračovať. Aktuálne jeho prevádzka funguje iba čiastočne. Pražské letisko o tom informovalo na sociálnej sieti Twitter.

Napriek výpadku odbavovenie cestujúcich na letisku pokračovalo štandardným spôsobom. "V súčasnosti nie je obmedzený proces odbavovania letov, môže ale prísť k ich meškaniu," dodali na Twitteri. Riadenie letovej prevádzky uviedlo, že na odstránení problému intenzívne pracuje. "Znovu začíname prevádzku (prílety aj odlety) v obmedzenej kapacite," uviedli neskôr na Twitteri.

Problémy malo v stredu ráno aj letisko v švajčiarskom Zürichu. Kvôli technickej poruche v systéme riadenia letovej dopravy uzavreli švajčiarsky vzdušný priestor. Poruchu podľa spoločnosti Skyguide, ktorá monitoruje tamojší vzdušný priestor, spôsobila počítačová chyba. Letisko neskôr informovalo, že po vyriešení problému prevádzku obnovili.