Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Na pražskom letisku došlo k explózii, zranil sa jeden cestujúci

Letisko Václava Havla v Prahe, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Z bezpečnostných dôvodov bola evakuovaná spojovacia chodba medzi terminálmi 1 a 2, v ktorej došlo okolo 9.00 h k explózii.

Praha 12. apríla (TASR) - Česká polícia zasahovala v utorok dopoludnia na pražskom Letisku Václava Havla po tom, ako tam zrejme vybuchla zábavná pyrotechnika a zranila občana Británie. V dôsledku incidentu bol dočasne obmedzený príjazd na letisko a na miesto boli privolaní policajní pyrotechnici. TASR správu prevzala zo spravodajského servera iDNES.cz.

"Vo verejnej časti Terminálu 2 došlo k zahoreniu a popáleniu u občana Veľkej Británie. Policajní pyrotechnici teraz pracujú na zistení príčiny vzplanutia, podľa prvých informácií išlo veľmi pravdepodobne o neodbornú manipuláciu so zábavnou pyrotechnikou," uviedla polícia na Twitteri.

Z bezpečnostných dôvodov bola evakuovaná spojovacia chodba medzi terminálmi 1 a 2, v ktorej došlo okolo 9.00 h k explózii. Pyrotechnici následne začali skúmať podozrivú batožinu. Na mieste zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému.

Incident si vynútil dočasné obmedzenie príjazdu na letisko, keďže polícia uzavrela jednu z priľahlých ulíc. Samotnú prevádzku letiska - odlety, prílety ani odbavovanie cestujúcich - však udalosť neovplyvnila. Letisko Václava Havla odporučilo cestujúcim, aby pre príjazd na letisko radšej využili autobusy, ktorých premávka obmedzená nebola.

Podozrivá batožina - batoh - patril pasažierovi z Británie, ktorý sa pri neodbornej manipulácii so zábavnou pyrotechnikou popálil. Podľa záchranárov neutrpel vážne zranenia.