Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Na predmestí Berlína spozorovali voľne sa pohybujúcu šelmu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

Polícia vo štvrtok ráno o 07.30 h na Twitteri uviedla, že výstraha naďalej platí, keďže zviera sa stále nepodarilo vypátrať.

Berlín 20. júla (TASR) - Brandenburská polícia varovala v noci štvrtok obyvateľov južného predmestia Berlína pred voľne sa pohybujúcou veľkou šelmou, pravdepodobne levicou, ktorá bola spozorovaná v okolí. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Úrady ľuďom v meste Kleinmachnow odporučili, aby nevychádzali zo svojich príbytkov a nepúšťali von ani svojich domácich "miláčikov". Policajti a hasiči vo štvrtok ráno na sociálnych sieťach uviedli, že ide zrejme o levicu.

"Nevieme odkiaľ prišla," povedal hovorca berlínskej polície. Dodal, že nijaké zoologické záhrady, zooparky ani cirkusy nachádzajúce sa v oblasti útek takejto šelmy nehlásili.

Na mačkovitú šelmu upozornil políciu svedok, ktorý ju z bezpečia svojho auta natočil na video. Ďalšie osoby tvrdili, že majú videozáznamy, na ktorých levica naháňa a zabíja diviaka.

Polícia na pátranie po zvierati nasadila aj vrtuľníky, ktoré prehľadávajú Kleinmachnow a jeho okolie. Obyvateľom rozposlala varovania prostredníctvom aplikácie. Kleinmachnow sa nachádza juhozápadne od Berlína a má približne 20.000 obyvateľov.

Polícia vo štvrtok ráno o 07.30 h na Twitteri uviedla, že výstraha naďalej platí, keďže zviera sa stále nepodarilo vypátrať.