Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Tregédia v Mexiku: Pri zrútení pódia zahynulo 9 ľudí vrátane dieťaťa

Bezpečnostné sily stoja okolo pódia, ktoré sa zrútilo v dôsledku poryvu vetra počas podujatia, na ktorom sa zúčastnil prezidentský kandidát Jorge Álvarez Máynez v San Pedro Garza Garciaa na okraji Monterey v Mexiku, streda 22. mája 2024. Foto: TASR/AP

K tragédii došlo v meste San Pedro Garza Garcia pri meste Monterrey, keď s prejavom vystúpil prezidentský kandidát Jorge Álvarez Máynez.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Mexiko 23. mája (TASR) - Na najmenej deväť stúpol počet obetí zrútenia pódia na predvolebnom podujatí na severovýchode Mexika. Medzi obeťami je aj dieťa, oznámil vo štvrtok Samuel Garcia, guvernér štátu Nuevo León, v ktorom k tragickému incidentu došlo. TASR o tom píše podľa britskej stanice BBC.

K tragédii došlo v meste San Pedro Garza Garcia pri meste Monterrey, keď s prejavom vystúpil prezidentský kandidát Jorge Álvarez Máynez.

Máynez v príspevku na sociálnej sieti napísal, že bol prevezený do nemocnice, no je v poriadku. Zrútenie pódia podľa neho spôsobil silný vietor. Zranenia utrpeli aj členovia jeho volebného tímu.

"To, čo sme zažili, sa stalo v priebehu niekoľkých sekúnd. Prišla víchrica, náhly vietor, ktorý, bohužiaľ, zrútil pódium, čo malo za následok smrteľnú nehodu," opisoval politik situáciu novinárom na mieste.

Obeťami incidentu sú ôsmi dospelí a jedno dieťa, citovala BBC guvernéra Garciu. Traja z približne 50 zranených budú musieť podstúpiť operáciu. V príspevku na sociálnej sieti urgoval miestnych obyvateľov, aby sa pre búrky a silný vietor v oblasti zadržiavali vnútri.