Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Na severe Španielska zaznamenali vyše stovku požiarov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rozsiahly lesný požiar v provincii Castellón na východe Španielska, ktorý vypukol 23. marca, sa už hasičom podarilo dostať pod kontrolu.

Madrid 31. marca (TASR) - Na severe Španielska horelo v piatok viac ako sto požiarov, ktoré boli založené úmyselne. Oznámili to miestne úrady. Lesný požiar, ktorý vyše týždňa sužuje východ krajiny, sa už podarilo dostať pod kontrolou. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

V regiónoch pri Biskajskom zálive - Astúria a Kantábria - v piatok popoludní horelo celkovo 119 požiarov, z toho 91 v Astúrii.

V najhoršom momente zaznamenali 160 požiarov v dvoch horských oblastiach, ktoré sú náchylné na lesné požiare. Podľa úradov ich založili zločinci. "Čelíme skutočným teroristom, ktorí ohrozili životy, dediny a mestá," uviedol šéf regiónu Astúria Adrián Barbón.

Úrady pre požiare evakuovali z oblasti stovky ľudí a niekoľko ciest uzatvorili.

Rozsiahly lesný požiar v provincii Castellón na východe Španielska, ktorý vypukol 23. marca, sa už hasičom podarilo dostať pod kontrolu.

Bol to prvý tohtoročný rozsiahly lesný požiar v Španielsku. Zničil už celkovo 4700 hektárov lesa a 1300 miestnych obyvateľov muselo opustiť svoje domovy.