Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

Na severnom pobreží Francúzska našli telo eritrejskej migrantky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Telo ženy objavili po tom, ako francúzske námorné úrady cez noc počas priaznivého počasia hlásili viacero pokusov o prekročenie Lamanšského prielivu smerom do Británie.

Paríž 26. septembra (TASR) - Telo migrantky z Eritrey našli v utorok na pláži neďaleko prístavného mesta Calais na severe Francúzska, oznámili miestne úrady a humanitárne organizácie. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Telo ženy objavili po tom, ako francúzske námorné úrady cez noc počas priaznivého počasia hlásili viacero pokusov o prekročenie Lamanšského prielivu smerom do Británie.

Hasiči v utorok ráno zasahovali, aby pomohli mladej žene so zástavou srdca a dýchania, uviedli pre AFP predstavitelia francúzskeho departementu Pas-de-Calais. Tieto úrady dodali, že žena bola aj napriek snahám hasičov vyhlásená za mŕtvu. Prokuratúra z neďalekého mesta Boulogne-sur-Mer uviedla, že išlo o Eritrejčanku narodenú v roku 1999.

Humanitárna organizácia Utopia 56 poskytla AFP aj video, ktoré zachytáva ženu ležiacu pri vode obklopenú ľuďmi.

Tento rok sa z Francúzska do Británie dostalo cez more takmer 24.000 ľudí, píše AFP. Utorkové úmrtie však bolo prvým od polovice augusta, keď po potopení lode zahynuli šiesti migranti z Afganistanu.

K najsmrteľnejšej nehode na tejto trase došlo v novembri 2021, keď pri jednom stroskotaní zahynulo najmenej 27 ľudí. Tento incident viedol k posilneniu hliadok na francúzskom severnom pobreží.

Migranti prekračujúci Lamanšský prieliv sú jednou z hlavných ťažkostí, ktorým čelí britská vládnuca Konzervatívna strana. Táto záležitosť je aj príčinou sporov v britsko-francúzskych vzťahoch.