Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Na severovýchode Kyjeva hlásili výbuchy po ďalšom ruskom útoku

Obyvatelia sa pozerajú na horiaci objekt infraštruktúry, ktorý bol zasiahnutý počas masívneho nočného útoku ruského dronu v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Kličko na sociálnej sieti napísal, že výbuchy zaznamenali v mestskej časti ležiacej na severovýchode Kyjeva.

Kyjev 2. januára (TASR) - Ukrajinská metropola Kyjev čelila v noci na pondelok ďalšiemu ruskému vzdušnému útoku. Zranenia utrpela jedna osoba, uviedol starosta Kyjeva Vitalij Kličko. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Kličko na sociálnej sieti napísal, že výbuchy zaznamenali v mestskej časti ležiacej na severovýchode Kyjeva. Dodal, že záchranné zložky sú na ceste. V meste zneli protiletecké sirény. Miestne úrady vyzvali obyvateľov, aby zostali v úkrytoch.

Kličko uviedol, že na mestskú časť dopadli trosky zneškodneného dronu, píše agentúra Reuters. Pri výbuchu utrpel zranenia 19-ročný muž, ktorý bol hospitalizovaný. Trosky zasiahli cestu a poškodili jednu budovu, priblížili úrady.

Varovanie pred útokom od kyjevskej vojenskej administratívy prišlo krátko po 1.00 h miestneho času (0.00 h SEČ). Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba dodal, že nebezpečenstvo pretrváva a jednotky protivzdušnej obrany pracujú na zneškodnení cieľov.

Kyjevská vojenská administratíva informovala, že do 3.00 h miestneho času zostrelila protivzdušná obrana nad Kyjevom 16 objektov. Gubernátor uviedol, že Rusi spustili niekoľko vĺn útokov kamikadze dronov iránskej výroby, ktoré cielia na zariadenia kritickej infraštruktúry.

Kyjev čelil ruskému vzdušnému útoku druhú noc po sebe. Počas silvestrovskej noci ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila desiatky kamikadze dronov iránskej výroby a rakiet, ktorými Rusko zaútočilo na Ukrajinu. Mnohé z nich boli vystrelené na Kyjev a druhé najväčšie mesto Charkov.