Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Na stredu plánované stretnutie Merkelová-Gentiloni odložili na 15. 2.

Taliansky minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni, archívne foto Foto: TASR/AP

Šéfka nemeckej vlády bola nútená na poslednú chvíľu zrušiť stretnutie s Gentilonim pre výrazné predĺženie koaličných rokovaní.

Berlín 7. februára (TASR) - Taliansky premiér Paolo Gentiloni privítal v stredu dosiahnutie konsenzu nemeckých strán únie CDU/CSU a sociálnych demokratov z SPD o vytvorení novej spolkovej vlády a označil ho za dôležité. Súčasne vyjadril želanie, aby blížiace sa parlamentné voľby v Taliansku priniesli 4. marca výsledok, ktorý krajine zaručí stabilitu.

Predseda talianskej vlády to uviedol vo vystúpení na pôde renomovanej Humboldtovej univerzity v Berlíne.

Gentiloniho plánovaná schôdzka s úradujúcou nemeckou spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou, ktorá bola naplánovaná na stredajšie popoludnie, sa však podľa hovorcu nemeckej vlády Steffena Seiberta uskutoční až 15. februára, informovala agentúra DPA.

Šéfka nemeckej vlády bola nútená na poslednú chvíľu zrušiť stretnutie s Gentilonim pre výrazné predĺženie koaličných rokovaní a v súvislosti s faktom, že ju ešte v stredu čakajú rokovania viacerých grémií vrátane zasadania parlamentnej frakcie jej Kresťanskodemokratickej únie (CDU).